WIJS Groningen

WIJS Groningen is een maatschappelijk initiatief dat studenten, lokale bewoners en ondernemers samenbrengt via gemeenschapsprojecten. Goede online vindbaarheid en heldere communicatie zijn daarbij onmisbaar. Dus besloot de organisatie dat het tijd was voor vernieuwing van de website. Laat dat maar aan het team van Back to code over.

Tablet website WIJS Groningen

De uitdaging

Gemeenschapsprojecten zijn initiatieven gericht op het versterken en verrijken van lokale gemeenschappen. WIJS Groningen wil zo de sociale cohesie in de regio bevorderen. De nieuwe WordPress website moest deze maatschappelijke missie uitdragen. Daarnaast moest de nieuwe website de mogelijkheid bieden om in de toekomst ook casuïstiek te documenteren en te analyseren.

WordPress website

Aan het team van Back to code de opdracht om een nieuwe, op maat gemaakte WordPress website te ontwikkelen die de sociale impact visualiseert en een stevige basis vormt voor de toekomst. Een heel grote uitdaging was dit niet, want het bouwen van WordPress-websites is voor onze developers gesneden koek. Wel was het een mooie uitdaging, want als sociale softwarebouwer werken we graag aan projecten voor gelijkgestemde organisaties.

Onze aanpak

Deze opdracht had een iets andere scope dan gebruikelijk. Het initiële ontwerp bestond namelijk alleen uit een statisch PDF-bestand. Dit was een goed begin, maar niet voldoende voor de ontwikkeling van een functionele website. Het interactieve ontwerp is echter van groot belang, want het stelt onze developers in staat om de gebruikerservaring van de websitebezoeker op voorhand tot in de puntjes uit te denken. 

Dus hup, eerst terug naar de tekentafel. Samen met een ervaren visual designer toverden we het PDF-bestand om naar een levendig, interactief webdesign waarmee ons team aan de slag kon gaan. Dankzij onze expertise in het opdelen van WordPress-projecten in blokken en het opstellen van duidelijk afgebakende user stories, konden we deze website snel en efficiënt realiseren.

Features

Het resultaat

De nieuwe website van WIJS Groningen is een aantrekkelijk en interactief platform geworden, dat studenten en bewoners inspireert en betrekt. Het biedt een optimale gebruikerservaring en is klaar voor de verdere groei van WIJS Groningen.

Implementatie en training
We hebben de medewerkers van WIJS Groningen getraind in het gebruik van hun nieuwe WordPress-CMS. Zo kan het team snel vertrouwd raken met het nieuwe systeem. Zelf aanpassingen doorvoeren wordt zo binnen no time een eitje, zoals het uploaden van nieuwe content of het toevoegen van nieuwe landingspagina’s. 

Het onderhoud en de doorontwikkeling van een WordPress website zijn enorm belangrijk voor blijvend succes. Daarom blijven we ook na oplevering betrokken: we plannen verdere ontwikkelingen en optimalisaties via een transparant en agile werkproces, waarbij de klant altijd natuurlijk de controle behoudt.

Ook een nieuwe website laten bouwen? Lees meer.

</hello-world>

Need code? Here we are!

Neem contact op