Groninger Internet Courant (GIC)

Groninger Internet Courant (GIC) is sinds jaar en dag een betrouwbare nieuwsbron in Groningen. In opdracht van GIC bouwden wij voor hen een geheel nieuw, eigentijds nieuwsplatform. Eenvoudig in gebruik en klaar voor de toekomst.

Mock-ups website Groninger Internet Courant

De uitdaging

In een wereld waar nieuwsvoorziening sneller en interactiever wordt, stond GIC voor de uitdaging om haar digitale platform te vernieuwen. Kern van de opdracht: creëer een nieuwssite die modern en gebruiksvriendelijk is en die de redactie in staat stelt om met gemak en zonder technische hindernissen nieuwsberichten te schrijven en te publiceren. Daarnaast was het essentieel dat het platform klaar was voor toekomstige ontwikkelingen. En last, but not least: die dagelijks betrouwbaar een nieuwsbrief aan 12.500 Groningers kon leveren.

Onze aanpak

De vraag van GIC vormde voor het team van Back to code een mooie opdracht met een aantal leuke uitdagingen. Tijd voor onze developers om aan de slag te gaan. We kozen voor een innovatieve, technische architectuur. Een die het beste van verschillende werelden combineert..

Technisch raamwerk: dit bestond uit een ‘headless’ CMS-benadering. Met WordPress konden we een flexibel en krachtig systeem opzetten dat de contentbeheer-ervaring voor de redactie optimaliseert. Dit zorgt ervoor dat de redactie zich kan concentreren op het creëren van inhoud zonder zich zorgen te hoeven maken over de onderliggende technologie. Wat bijdraagt aan een snelle en responsieve gebruikerservaring.

VueJS SSR Front-end: de integratie met een VueJS (SSR) front-end betekent dat bezoekers van GIC een snelle en vloeiende gebruikerservaring genieten. Natuurlijk vormgegeven met een fris en modern design dat aansluit bij de visuele identiteit. Ontworpen door designbureau G2K.

  • Softwareoplossingen Back to code
  • Softwareoplossingen Back to code
  • Softwareoplossingen Back to code
  • Softwareoplossingen Back to code

Features

Voor het nieuwe nieuwsplatform van GIC hebben we enkele functionaliteiten custom made gemaakt. Zo zijn er een banner-roulatiesysteem en een prioriteiten-berichtensysteem from scratch door onze developers gebouwd. Maar er was meer:

Het resultaat

Het vernieuwde platform van GIC is een mooi voorbeeld van hoe technologische innovatie en gebruiksgemak hand in hand gaan. We bouwden een duurzame softwareoplossing die de GIC in staat stelt om haar lezers te voorzien van het laatste nieuws in een moderne, toegankelijke vorm. De naadloze integratie van verschillende technologieën zorgt ervoor dat het platform niet alleen vandaag de dag, maar ook in de toekomst aan de behoeften van de redactie en haar lezers kan voldoen.

Bekijk het resultaat

Met eigen ogen zien

Up next

</hello-world>

Need code? Here we are!

Neem contact op