Websites

Dit zijn de 15 SEO-trends in 2024

 • Leestijd: 3 minuten

De SEO-landschap ondergaat voortdurend veranderingen. Ook voor 2024 worden diverse trends verwacht die van invloed zullen zijn op de manier waarop we onze websites optimaliseren voor zoekmachines. Dit is een shortlist van de 15 SEO-trends die je in 2024 kunt verwachten:

 1. De laadsnelheid van je website wordt nog crucialer voor je ranking. Google legt steeds meer nadruk op snelle laadtijden als onderdeel van een goede gebruikerservaring.
 2. Het gebruik van structured data neemt toe, waardoor belangrijke informatie op webpagina’s beter wordt begrepen en weergegeven door zoekmachines.
 3. AI speelt een steeds grotere rol, niet alleen in zoekalgoritmes maar ook in SEO-tools die helpen bij het optimaliseren van content en landingspagina’s.
 4. De invloed van linkbuilding neemt af. Google’s algoritmen worden steeds beter in het herkennen van kwalitatieve content zonder de noodzaak van externe links.
 5. Lokale SEO blijft groeien in belang, vooral omdat mobiel zoeken prevalent blijft en gebruikers lokale resultaten verwachten die relevant zijn voor hun locatie.
 6. Grote platformen zoals Amazon en Bol. blijven terrein winnen, wat een uitdaging vormt voor kleinere websites om zich te onderscheiden.
 7. De kwaliteit en relevantie van content worden steeds belangrijker. Het is essentieel om je expertise te tonen en antwoorden te bieden op de zoekvragen van je publiek.
 8. Goede UX (gebruikerservaring) wordt steeds crucialer. Websites moeten niet alleen waardevolle content bieden maar ook een gebruiksvriendelijk ontwerp hebben dat aansluit bij de behoeften van gebruikers.
 9. Er is een stijgende trend in het aantal zoekopdrachten, wat aangeeft dat gebruikers steeds specifieker zoeken naar informatie.
 10. Image packs en geoptimaliseerde afbeeldingen winnen aan belang en kunnen significant bijdragen aan het verkeer naar je website.
 11. De autoriteit van de auteur wordt een belangrijkere factor. Google waardeert content die geschreven is door erkende experts in hun veld.
 12. De zoekresultatenpagina’s van Google worden aangevuld met diverse soorten content, zoals video’s, afbeeldingen, en lokale resultaten.
 13. Voice search blijft aanwezig, maar de grote doorbraak in algemeen gebruik laat nog op zich wachten.
 14. Er wordt een overvloed aan nutteloze content verwacht, voornamelijk geproduceerd door AI, wat de kwaliteitseisen van Google verhoogt.
 15. De Search Generative Experience wordt mogelijk wereldwijd uitgerold, waardoor de interactie met zoekmachines ingrijpend kan veranderen.

Conclusie

Om in 2024 succesvol te zijn in SEO, is het belangrijk om de focus te leggen op de gebruikerservaring, het tonen van expertise en het produceren van hoogwaardige, relevante content. Deze elementen staan centraal in Google’s streven om gebruikers de best mogelijke ervaring te bieden. Bij Back to code zijn we gespecialiseerd in zoekmachineoptimalisatie. We zijn op de hoogte van de laatste trends en zorgen dat jouw softwareproduct volledig geoptimaliseerd is voor alle zoekmachines. Weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem contact met ons op.

</hello-world>

Need code? Here we are!

Neem contact op