SocioHypotheek

Hypotheekverstrekker Sociohypotheek vroeg ons een gebruiksvriendelijke, digitale én schaalbare oplossing te ontwikkelen die potentiële klanten van SocioHypotheek in staat stelt de waarde van hun mogelijke hypotheek eenvoudig te berekenen via de website.

Mock-up laptop met website SocioHypotheek

De uitdaging

Back to code is als IT-partner al vanaf de beginfase betrokken bij SocioHypotheek. Deze hypotheekverstrekker in Groningen biedt ouderen een unieke kans om een aanvulling op hun pensioen te ontvangen via een overwaardehypotheek. De opdracht aan Back to code? Ontwikkel een schaalbare, gebruiksvriendelijke, digitale oplossing die potentiële klanten van SocioHypotheek in staat stelt de waarde van hun mogelijke hypotheek eenvoudig te berekenen via de website. Bouw niet zomaar een rekentool, maar bouw er één die een solide basis legt voor toekomstige ontwikkelingen binnen het bedrijf. Uitdaging aangenomen. Let’s go!

Onze aanpak

We kozen voor de ontwikkeling van een Minimal Viable Product (MVP): we bouwden een interactieve rekentool die bezoekers van de SocioHypotheek website in staat stelt om op een eenvoudige en intuïtieve manier de potentie van een overwaarde hypotheek te berekenen.

MVP lancering: de initiële fase omvatte de lancering van een interactieve rekentool. Deze tool biedt gebruikers direct toegevoegde waarde door hen een helder inzicht te geven in de mogelijkheden van de mogelijkheden van SocioHypotheek. Zonder hen te overweldigen met complexe berekeningen of financiële termen.

Doorontwikkeling: met de MVP als solide basis, hebben we de ontwikkeling voortgezet naar een uitgebreidere back-end voor hypotheekadviseurs. Dit systeem is ontworpen om in stappen te groeien. Parallel aan de ontwikkeling van SocioHypotheek als organisatie. Daarbij houden we rekening met functionaliteiten die precies aansluiten bij de huidige behoeften. Zonder onnodige complexiteit of risico voor zowel SocioHypotheek zelf als haar klanten.

Complete offertetool: wij zijn doorlopend betrokken bij de doorontwikkeling van SocioHypotheek. Het einddoel? De realisatie van een complete offertetool voor hypotheekadviseurs. Deze tool zal hen in staat stellen om efficiënt en effectief SocioHypotheek producten aan te bieden aan hun klanten. Met alle informatie en middelen die ze nodig hebben binnen handbereik.

Het resultaat

De samenwerking tussen Back to code en SocioHypotheek heeft geleid tot een digitale oplossing die niet alleen de gebruikerservaring voor potentiële klanten verbetert, maar ook een stevige basis legt voor de toekomstige digitale infrastructuur van SocioHypotheek. Door in stappen te ontwikkelen en precies te bouwen wat nodig is, hebben we een systeem gecreëerd dat meegroeit met het bedrijf.

Bekijk het resultaat

Met eigen ogen zien
Services

Up next

</hello-world>

Need code? Here we are!

Neem contact op