Aviclaim

Aviclaim faciliteert compensatieclaims voor vertraagde of geannuleerde vluchten. Gedupeerde reizigers vinden gemakkelijk hun weg naar de website van Aviclaim. Om aan de hoge kwaliteitseisen te blijven voldoen, was de maatwerksoftware toe aan een update.

iPhone

De uitdaging

Aviclaim faciliteert dus compensatieclaims voor gedupeerde reizigers van vliegreizen. Simpelgezegd is een compensatieclaim een verzoek om je geld terug te krijgen van de luchtvaartmaatschappij. Bijvoorbeeld wanneer je vlucht te laat was of zelfs helemaal niet vertrok. In sommige gevallen heb je er recht op om je geld terug te krijgen. Bedrijven zoals Aviclaim kunnen je daarbij helpen. Aviclaim weet precies wat je moet doen om ervoor te zorgen dat de luchtvaartmaatschappij het geld aan jou uitkeert. Zo krijg je waar je recht op hebt, zonder zelf veel te moeten uitzoeken. 

Het primaire probleem van Aviclaim lag in het verkrijgen van vluchtdata. De eigen scraper kon steeds minder vaak naar behoren functioneren. Bovendien vereiste de maatwerksoftware in de huidige staat veel onderhoud. Wat het verwerkingsproces negatief beïnvloedde. De software voldeed dus niet langer aan alle eisen. Daarom zocht Aviclaim naar een efficiëntere en kosteneffectievere oplossing om hun dataverzameling te optimaliseren. Aan Back to code de uitdagende taak om een passende maatwerksoftware oplossing te ontwikkelen.

Onze aanpak

Bij Back to code gaan we graag aan de slag met complexe vraagstukken zoals die van Aviclaim. We verdiepten ons in de materie en ontwikkelden op basis van alle inzichten, klantwensen en -behoeften een solide Minimum Viable Product (MVP). We optimaliseerden de nieuwe software voor Aviclaim zodanig dat elke 100 milliseconden een verzoek wordt gestuurd naar betrouwbare databronnen. Inclusief een backup-databron en het gebruik van proxy’s voor ongehinderde toegang. Parallel hieraan creëerden we een API die vloeiend integreert met het CRM-systeem van Aviclaim. Uiteraard voorzien van de juiste endpoints om de vereiste data efficiënt in te laden.

Features

Het resultaat

De implementatie van onze maatwerksoftware oplossing heeft geleid tot een aanzienlijke verbetering in de efficiëntie en kostenbesparing voor Aviclaim. Met een robuuste, onderhoudsarme scraper en een naadloos geïntegreerde API, kan Aviclaim nu betrouwbaar en snel vluchtdata verzamelen en verwerken. Dit resulteert in een snellere claimverwerking en verhoogde klanttevredenheid. De totale doorlooptijd van dit project duurde nog geen drie maanden. Lekker vlot. En zo hoort het ook, want bij Back to code staan we voor een snelle levering mét behoud van kwaliteit.

Het onderhoud en de doorontwikkeling van de maatwerksoftware zijn enorm belangrijk voor blijvend succes. Wanneer we nieuwe software opleveren, zorgen we altijd voor een stabiele start. Ook daarna blijven we betrokken: we plannen verdere ontwikkelingen en optimalisaties via een transparant en agile werkproces, waarbij de klant altijd de controle behoudt.

Lees meer over onze maatwerksoftware.

Bekijk het resultaat

Met eigen ogen zien
Services

</hello-world>

Need code? Here we are!

Neem contact op